Tanácsadás » Bőrápolási tippek

Bőrápolási tippek

Bőrápolási tippek

Érzékeny bőr

A sérült és irritált érzékeny bőr gyorsabban reagál, mivel nem tud elegendő nedvességet tárolni. Így hamarabb érdessé és szárazzá válhat.  Annak érdekében, hogy az érzékeny bőr ismét puha legyen, javasolt egy különlegesen hidratáló ápolási program végrehajtása. Erre nagyszerűen alkalmasak az aloe verát, panthenolt és olyan nyugtató hatóanyagokat tartalmazó termékek, mint például a ligetszépeolaj. Ezek lassan újra felépítik a bőr természetes barrier funkcióját, nyugodttá és ragyogóvá téve azt.

Normál bőr

A normál bőr bársonyos simasága első pillantásra azt sugallja, hogy az nem szorul semmilyen ápolásra. Azonban az ilyen bőr is örül a szükségleteire szabott ápolásnak. A tisztításhoz olyan termékek alkalmasak, amelyek például holt-tengeri ásványi anyagokkal és aloe verával hidratálják a bőrt. Akkor helyes a termékek kombinációja, ha a bőr a tisztítás és krémezés után 3-4 órával is rózsaszín és egyenletes színű.

Száraz bőr

Ahhoz, hogy a száraz bőrt ismét egyensúlyba hozzuk, az alábbi alapvető szempontokat kell betartani: ideális esetben csak óvatosan kell bánni a tisztító termékekkel; amennyiben a bőr vízzel érintkezik, úgy az ne történjen túl hosszú ideig és túl meleg vízzel, mert az még jobban kiszárítja a bőrt. A gyengéd ápoló és tisztító termékek hidratáló összetevőkkel valamint értékes natúr olajokkal és lipidekkel nyugtató hatással bírnak a bőr számára. A holt-tengeri ásványi anyagok hozzájárulnak a vízkészletek optimális szintjének megtartásához.

Zsíros és szennyezett bőr

A megnövekedett faggyúképződés miatt a zsíros és szennyezett bőrnek különleges ápolásra van szüksége, amelyet sokszor félreértelmeznek. A megoldást általában a nem agresszív, részben alkoholtartalmú összetevők és formulák jelentik, amelyek vélhetőleg „tisztítják” a bőrt. A bőrnek inkább olyan tisztításra és ápolásra van szüksége, amelyek a cinkhez vagy az iszapporhoz hasonló hatóanyagok segítségével helyreállítják a bőr természetes egyensúlyát. A gyengéden tisztító maszkok megfelelően szabadítják meg a bőrt a felesleges faggyútól, kórokozóktól és szennyeződésektől, így az újra fellélegezhet.

Problémás bőr

A bőrtípusok legérzékenyebbje, ez az úgynevezett „vegyes bőrtípus”, amely nem sorolható be igazán pontosan. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a tisztító és ápoló termékek a bőr összes szükségletét fedezni tudják: az urea és az értékes növényi olajok biztosítják az optimális egyensúlyt az túl gazdag és az elégtelen ápolás között. Különösen fontos megfigyelés alatt tartani a bőrt és csak akkor módosítani az ápolási szokásokon, ha a stressz vagy a környezeti terhelések hatására bőrpirosodások vagy hasonló problémák lépnek fel. Így a bőr szépen ápolt és kiegyensúlyozott marad.

Nagyon száraz bőr

A száraz bőrrel ellentétben a nagyon száraz bőr hajlamosabb a hámlásra és viszketésre, amelyet a csökkent faggyútermelés okoz. Az ilyen bőr nehezen tudja stabilizálni saját nedvesség-háztartását – a test és az arc nagyon száraz bőrének is szüksége van a tápláló ápolásra. A különlegesen gazdag összetevők, mint az urea, a szőlőmag- vagy az olívaolaj segítenek a megfelelő tisztításban és ápolásban, és egyensúlyba hozzák a bőr nedvesség-háztartását.  A langyos (kb. 37 fokos) és rövid (maximum 10-15 perces) holt-tengeri ásványos fürdők koncentrált mennyiségben biztosítják a nedvességet és segítséget nyújtanak a bőr regenerálódásában.